Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Eczacılar Odası Erdek temsilcisi Çıkrıkçı: Devlet, vatandaşları bireysel emekliliğe yönlendiriyor”

Eczacılar Odası Erdek temsilcisi Çıkrıkçı:  Devlet, vatandaşları bireysel emekliliğe yönlendiriyor”

Balıkesir Eczacılar Odası Erdek Temsilcisi Erdoğan Çıkrıkçı, ilaç fiyatlarının düşüşüne paralel şekilde eczacıların cirolarının dibe vurup kâr marjlarının da düştüğünü belirtti

Balıkesir Eczacılar Odası Erdek Temsilcisi Erdoğan Çıkrıkçı, ilaç fiyatlarının düşüşüne paralel şekilde eczacıların cirolarının dibe vurup kâr marjlarının da düştüğünü belirtti. Erdek’te 11 eczanenin bulunduğuna dikkati çeken Yüksel Eczanesi’nin sahibi Çıkrıkçı, ilaç fiyatlarındaki düşüşe karşın vatandaşların, ilaca ödedikleri paranın her geçen gün arttığını vurgularken, şunları söyledi:
“Bilindiği gibi ülkemizdeki tüm eczacıların bir numaralı alıcısı devlettir. Ancak devlet, bizden ilacı en düşük ücreti baz alıp o ilacın benzerini göz önünde bulundurarak alıyor. Bu arada vatandaştan alınan katkı payları ve doktor muayene ücretleri sürekli artıyor. Bu artışlarda bizim hiçbir sorum luluğumuz olmadığı halde vatandaş, eczacıları suçluyor. Eczacılarla vatandaşlar arasında sürtüşmeler yaşanıyor

Anlaşılıyor ki, bu uygulamalarla devlet, vatandaşları bireysel emekliliğe özendirerek, bu işi sırtından atmak ve özel şirketlere vermek istiyor. Gazetelerin yazdığına göre ülkemizde bireysel emekliliğe başvuranların sayısı 400 bine ulaşmış durumda.”
Yaklaşık 20 yıldır Balıkesir Eczacılar Odası Erdek temsilciliğini yürüten Çıkrıkçı, devletin, raporlu reçetelerinden almaması gereken ilaç ücretlerini bile aldığını sözlerine ekledi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı